LOGIN SKILLS ACADEMY

  • Home
  • Wat is belangrijk bij de bouw van je website?

Wat is belangrijk bij de bouw van je website?

Onderstaand het antwoord op de vraag Wat is belangrijk bij de bouw van je website?

Bij de bouw van je website zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat de site effectief, gebruiksvriendelijk en professioneel is. Hier zijn enkele essentiële aspecten:

Gebruiksvriendelijkheid (Usability)

Navigatie: Zorg voor een intuïtieve en gemakkelijk te begrijpen navigatiestructuur. Bezoekers moeten snel kunnen vinden wat ze zoeken.

Responsiviteit: De website moet goed werken op verschillende apparaten, waaronder desktops, tablets en smartphones.

Laadsnelheid: Optimaliseer de laadtijd van je website om bezoekers niet te verliezen en een goede gebruikerservaring te bieden. Optimaliseer dus alle afbeeldingen die je gebruikt.

Design en Layout

Visuele Consistentie: Gebruik een consistent kleurenschema, typografie en stijl op alle pagina’s die in lijn is met je huisstijl.

Professioneel Ontwerp: Zorg voor een modern en professioneel ontwerp dat past bij de branding van je bedrijf.

Witruimte: Maak gebruik van voldoende witruimte om de inhoud overzichtelijk en leesbaar te houden.

Content

Kwalitatieve Content: Zorg voor relevante, goed geschreven en waardevolle content die je doelgroep aanspreekt.

SEO: Optimaliseer je content voor zoekmachines (SEO) om beter gevonden te worden in zoekresultaten.

Multimedia: Gebruik afbeeldingen, video’s en andere multimedia om je content aantrekkelijker te maken, maar optimaliseer deze om de laadtijd niet te vertragen.

Technische Aspecten

Hosting: Kies een betrouwbare hostingprovider die zorgt voor goede prestaties en minimale downtime. Regel ook een dagelijkse backup die snel terug kan worden gezet wanneer dat nodig is.

Beveiliging: Zorg voor een beveiligde website (bijv. HTTPS) om gegevens van gebruikers te beschermen en vertrouwen op te bouwen.

CMS (Content Management Systeem): Gebruik een gebruiksvriendelijk CMS zoals WordPress, Joomla of Drupal om eenvoudig content te kunnen beheren en updaten.

Functionaliteit

Contactformulieren: Zorg voor eenvoudige manieren waarop bezoekers contact met je kunnen opnemen, zoals contactformulieren, chatopties of e-mailadressen.

Integraties: Integreer de website met relevante tools en diensten, zoals sociale media, e-mailmarketing, en analytische tools.

E-commerce: Als je producten verkoopt, zorg dan voor een veilige en gebruiksvriendelijke webshop met een soepele checkout-procedure. Woocommerce wordt veel gebruikt.

Testen en Feedback

Usability Testing: Voer gebruikerstesten uit om te zien hoe echte gebruikers omgaan met je website en identificeer eventuele problemen. Installeer bijvoorbeeld HOTJAR om te zien hoe bezoeker zich op je website gedragen.

Feedback: Vraag om feedback van gebruikers om te begrijpen wat werkt en wat verbeterd kan worden.

Regelmatige Updates en Onderhoud

Content Updates: Houd de content actueel en relevant om bezoekers te blijven boeien.

Technisch Onderhoud: Zorg ervoor dat de technische aspecten van de website up-to-date blijven, inclusief beveiligingsupdates en software-updates. Vooral van de diverse plugins die je gaat gebruiken.

Door aandacht te besteden aan deze aspecten, kun je een website bouwen die niet alleen aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is, maar ook effectief bijdraagt aan de doelstellingen van je bedrijf.

Enkele belangrijke tips:

  • Bespaar niet op een goed gebouwde website wanneer deze voor het vinden van je klanten en het generen van omzet belangrijk is;
  • Een goede website bouwen die voldoet aan alle bovenstaande aspecten is een vak. Qua teksten kun je een belangrijke bijdrage leveren. Laat de techniek aan de experts. Pas op een ‘vriendje’ die zegt dit wel even te doen voor je;
  • Er zijn heel veel externe experts. De tarieven verschillen veel. Ik kan je bedrijven adviseren waarmee ik goede ervaringen heb. Veelal de kleinere bureau’s.

Tot zover het antwoord op de vraag Wat is belangrijk bij de bouw van je website? Ik hoop dat dit je verder kan helpen in je verdere businessontwikkeling.

Ben jij als (startende) MKB ondernemers op zoek naar een geschikte businesscoach? Wellicht kan ik je verder helpen in je verdere business ontwikkeling. Maak een vrijblijvende online kennismakingsafspraak. Ik zie er naar uit om nader kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Plan hier een ONLINE KENNISMAKING.

Mark Bieckmann MM – Businesscoach

 

leave a comment